Voetbalschool in Rio

One Switch streeft naar grenzeloze verandering!

Afgelopen week is Garry naar Rio de Janeiro afgereisd om zijn beste vriend Erick Nunes te bezoeken. Daar kreeg hij de vraag of hij training wilde geven op de plaatselijke voetbalschool in één van de wijken in Rio. Garry mocht een groot deel van de training invullen. Met zijn beste Portugees (en de hulp van Erick als vertaler) wist hij de kinderen uit te dagen en gaf hij hen tips om hun balcontrole te verbeteren. Voor Garry een hele eer en fantastische ervaring!

Erick en Garry kennen elkaar van hun voetbalcarrière bij Vitesse Arnhem. Destijds kwam Erick om de drie maanden met hulp van een voetbalmakelaar naar Nederland en verbleef hij in een gastgezin. Garry en Erick waren al snel twee handen op één buik en versterkten elkaar niet alleen in de trainingen en wedstrijden, maar ook tijdens hun werk buiten voetbal om. Beiden moesten hard werken om hun droom te verwezenlijken, maar met elkaars steun en het plezier en de passie die ze hadden voor het spel was het al het harde werk meer dan waard. 

Garry schrijft over zijn reis het volgende:

"Wat was het mooi en wat leer je er zelf veel van. Echt mega talenten van 7-8 jaar die wellicht nooit echt een kans zullen krijgen die ik in Nederland wel heb gekregen. Dat is echt heel moeilijk om te geloven, want het is zo jammer als talent niet voor de volle 100% benut kan worden.

Wat een passie, plezier en respect hebben deze kinderen voor het spelletje en de trainers. Na de training was er een handtekening en foto sessie, wat een onvergetelijke ervaring! Ik hoop ooit echt iets moois te kunnen betekenen voor deze jongens en meisjes. Want de simpele dingen zoals schoenen, ballen en ander trainingsmateriaal is hier helaas niet vanzelfsprekend voor iedereen...

Ooit hoop ik deze talenten terug te zien, maar dan bij een mooie club op tv!"

Tijdens zijn reis naar Rio werd Garry geconfronteerd met de realiteit in de favela’s. Kinderen daar hebben één ding gemeen: ze hebben een ongelooflijke passie voor het spelletje voetbal. Erick heeft destijds de kans gekregen om naar Nederland te komen, maar voor veel van deze kinderen ligt deze kans ver buiten hun bereik. Dit raakte hem enorm, daarom werkt hij momenteel aan ideeën om de voetbalschool in Rio te verbeteren en internationale contacten uit te zetten met Europa, zodat ook deze kinderen de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te worden ontdekt. Dit is momenteel nog een droom, maar wij zouden het fantastisch vinden als dit werkelijkheid wordt en alle steun en ideeën zijn van harte welkom. 

Het zal niet lang duren voordat hij weer naar Brazilië vertrekt om zijn tweede familie op te zoeken. Wij hopen dan met een uitgebreider en onderbouwd plan aan te kunnen komen, zodat de eerste stappen kunnen worden gezet naar verbetering voor de jonge spelers en speelsters uit de favela’s. One Switch kent geen grenzen, wij stoppen niet bij de eerst en beste beperking, maar zijn gemotiveerd om een weg te vinden, al is dat met een omweg. Wij houden jullie op de hoogte van de vorderingen en input is altijd welkom! 

Factsheet ’slaap’

De drie pijlers voeding, beweging en rust vormen de basis voor mentaal en fysiek welzijn. Over voeding en beweging is bij veel mensen al het een en ander bekend. Daarom delen wij nu een aantal weetjes met jullie omtrent slaap en het belang van een goede nachtrust.

Drie gezonde ontbijtjes

Goed ontbijten is belangrijk, maar kan ook nog eens heel lekker zijn! Daarnaast voorkomt dit hongergevoel en snackdrang later op de dag. Wij geven je drie ideeën. 

Ruiterfit met de One Switch App!!

Wij introduceren nu ons nieuwe online coaching middel om optimale resultaten te behalen op gebied van ruiterfitheid: de One Switch App!!

One Switch Ruiterfit Locatie Midden-Nederland Trisport Rhenen

One Switch heeft haar eigen locatie in Rhenen. Wij verzorgen (sportspecifieke) Personal Training en Groepstrainingen binnen de sportschool Trisport Rhenen.